Activiteiten

*  Jaaa we mogen weer wat meer. Kom verschllende  loopfietsen uitproberen! Dus is er een activiteit met de loopfiets gepland op 21 en 28 september 2020.

Lokatie 21 september 2020: Rijngaarde Bodegraven. van 15.00 uur tot 16.00 uur

Lokatie 28 september 2020: Parkeerplaats Reeuwijkse Hout.

Meer informatie volgt, of neem contact op via contactformulier.

Huidige activiteiten 

 • De loopfiets-training in Woerden is hervat
 • 8 oktober 2020 loopfiets activiteit bij het Oude Landt / Brediuspark in het kader van de week van de eenzaamheid. Houd de lokale informatie hierover in de gaten of neem contact op via het contactformulier.

Afgeronde activiteiten

Ervaringen      

 • "Ik wilde je laten weten dat ik erg veel aan je lessen en adviezen gehad heb! In het begin was ik uiteraard te enthousiast. Dan ging ik veel te ver en te hard. Inmiddels heb ik een vast ochtend- en een middagrondje om de hond uit te laten. Dan weet ik zeker dat ik niet te ver ga (want mijn eigen grenzen inschatten blijft toch lastig). Ook check ik regelmatig of ik nog goed rechtop zit. Het zadel was trouwens toch een kwestie van wennen!"

 • "Ik geniet alweer een flinke tijd van de loopfiets. Ik word regelmatig aangesproken door mensen en als ze willen laat ik het ze proberen op mijn loopfiets. Ook leuk is dat ik sinds ik voor alle iets langere stukjes de loopfiets gebruik, ik geen pijnstillers meer nodig heb. Kortom, ik ben zeer gelukkig met de loopfiets."

 • "Ik kreeg meerdere keren vragen van heel geïnteresseerde mensen."

 • "Ik gebruik de loopfiets bijna dagelijks hier in de omgeving. Ik kom steeds wat verder en met mijn conditie gaat het stukken beter."

 • "Doordat mijn voeten zo dicht bij de grond zijn en met “lopen“ de benen wat gespreid zijn is mijn balans, evenwichtsgevoel veel beter."

 • "Een bel, een mandje aan het stuur en een ketting met slot als ik de loopfiets weleens buiten wil laten staan, staan nog op het verlanglijstje."

 • "Als het lekker gaat is het wel nodig  op je snelheid blijven letten; je moet echt het gevoel houden dat jij de baas over de fiets bent en niet andersom."

 • "De loopfiets kan goed in onze auto mee, tussen voor- en achterbank; bij volle bepakking is het heel plezierig dat het stuur vrij makkelijk een slag gedraaid kan worden."

 • "Op het moment dat ik mij wat onzeker voelde en wat onvast ter been was, ging het voortbewegen op de loopfiets prima. Echter het uitlaten van de hond met de loopfiets moet ik nog veel oefenen."

Filmpjes en artikelen

Groepsles in het Bredius Woerden

loopfietsactiviteit bij de plaatselijke atletiekvereniging

2 en 3 wiel loopfiets

Loopfietsen in het park: looptempo, zo kun je weer mee met een wandeling

Artikel AD april 2018

Bijdrage artikel Parkinson

Leren fietsen door middel van de loopfiets 

Na goede instructie: los fietsen gelukt!