Veelgestelde vragen

Wat kost de loopfiets?

De NRG bike kost nieuw € 699,-  inclusief BTW. (te koop bij NRGbike, thuiszorgwinkels zoals medipoint, vegro)

De van Raam kost nieuw € 679,-  Inclusief BTW (te koop bij van Raam, thuiszorgwinkels zoals medipoint, vegro)

De Alinker kost nieuw rond € 2380,-   via vierfiets

Voor verhuur zie 'consulten en verhuur'

Wordt de loopfiets vergoed?

In principe zit een loopfiets in de basisverzekering. Dit geldt alleen voor loopfietsen met 2 wielen. De Alinker wordt niet vergoed.

Wanneer je een loopfiets vergoed wilt krijgen stap je in een proces om de vergoeding aan te vragen, soms is een motivatie brief nodig, die wij kunnen leveren. De afhandeling van dit proces verschilt per zorgverzekering

Kan de loopfiets aangepast worden?

De loopfiets moet goed afgesteld zijn (zie "Tips"). Daar helpen wij bij. Er kan een mand voorop gemonteerd worden en bij de NRG bike zo nodig een houder voor een zuurstoffles achterop.

Er bestaat een mogelijkheid om hem elektrisch te maken of om hem te verzwaren ( > 130kg). Als je al in het bezit bent van een loopfiets kun je het beste informeren bij je plaatselijke fietsenmaker. Er zijn 2 ondernemers die elektrische loopfietsen maken, Sitgo en Rollick. Als oefentherapeut beveel ik in principe geen elektrische loopfiets aan, maar begrijp best dat het soms een uitkomst kan zijn. Voor meer Informatie: mail naar loopfietsvolwassenen@gmail.com.

Kun je boodschappen doen met de loopfiets?

Ja, je mag er mee de winkel in. Het is nl. een loophulpmiddel, vergelijkbaar met een rollator en een scootmobiel. Een mandje is dan handig, evenals een rugzak, zodat je 2 handen vrij houdt. Omdat de loopfiets nog niet zo bekend is wordt de toegang soms  tegengehouden. Een invaliden sticker is dan handig. Deze zijn bij ons verkrijgbaar voor € 6,-.

Mag de loopfiets mee in de trein/vliegtuig/museum/pretpark/bus?

Ja, de trein is gratis, net als een vouwfiets.

Dit staat er op de website van de NS:

Een aangepaste driewieler of loopfiets in de trein

Heb je, op basis van een functiebeperking, via de zorgverzekeraar een aangepaste loopfiets of driewieler? Dan mag je deze zonder bijzondere vergunning gratis meenemen in de trein. Dat mag de hele dag, dus ook in de spits. Wil je gebruikmaken van de verrijdbare brug, dan mag je fiets niet breder zijn dan 70 cm (buitenmaten inclusief bagage).

Zie ook: Hulpmiddelen mee in de trein | Reisinformatie | NS

Voor een museum en het vliegtuig heb je toestemming nodig. Een invaliden sticker is dan handig. Deze zijn bij ons verkrijgbaar voor € 6,-

Om hem mee te nemen in het vliegtuig moet hij 'ingepakt" worden. Maar op het vliegveld is het juist handig om hem tot aan het vliegtuig te gebruiken. Overleg dit met de luchthaven of vliegmaatschappij.

Dit staat er over de bus:

mag je met een loopfiets het openbaar vervoer in?

Is de loopfiets ook in België te koop?

Nee, de loopfiets is dan alleen te bestellen via internet of bij de dichts bij zijnde leverancier in Nederland.

Kun je de loopfiets makkelijk gebruiken bij heuvelachtig terrein of in het bos?

Nee, de loopfiets is het best te gebruiken op vlak terrein en (half) verharde ondergrond. Is het terrein toch niet helemaal vlak of ga je een brug over, dan kun je, zo mogelijk, het beste even gewoon lopen met de loopfiets als steun.

Waar vinden de loopfiets lessen plaats?

Locatie

Heb je een andere vraag?

Stel de vraag via  het contactformulier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.